Gaumefreed

Do gebt`s jo so viel for trinke un esse

Awer e poor Sache vun dort Unne kann ich doch net vergesse

Des wor`s Schunkefleisch, die Krammle, de Worscht

Es artesisch Wasser, de Wein un Raki for te Dorscht

Im G´scheft hat`s frieher och gute Sache genn, muß ich soon

Die tät mei Moo heit och noch gut vertroon

De Creenwurscht, de Pariser, die koofte-Krammle

Bohne mit Worscht, Fransele-Brot, Grisine-Stangle

Zum nasche hat`s och so manch` Gutes genn

Eugenia, Baton, Dänut oder Carmen

Stollwerk, Honich-Pussle, Dobosch-Torte

G`frornes in de Kand`l vun alli Sorte

Savarine, Vinga-Schokoloot

Un was Die sunscht noch alles han koot

Es Gemise un `s Obst wore schmackhaft zum esse

De Langosch mit Schofkäs net vergesse

Do kriet mer jo alli megliche Sache

Doch manchmol tät ich doch gere e Tausch mache

Un nochmol vun Dem etwas hann

Vun dem was ich halt net vergesse kann.

Helmuth Ganzer

weiter

zurück